Møteplass eller formidling, utlån og lesing?

Klassekampen spør i dag, 20. februar, nasjonalbibliotekar Sira Myhre om satsinga på møteplass og debattar kan «ha gitt mindre plass til bøker og litteraturformidling?» Han svarer: «Forutsetningen for å kunne formidle litteratur er at det er noen i biblioteket, så det er en falsk motsetning. Mitt inntrykk er at det er svært få i Bibliotek-Norge som mener at denne satsingen går ut over utlån.»

Ørjan Persen frå Bergen og Bibliotekarforbundet er vel då ein av desse få, for han seier: «Jeg tror ikke det er mulig å øke eller stabilisere utlånet til voksne samtidig som bibliotekene satser sterkt på arrangementer.» Vidare heiter det:
«Persen stiller seg bak den danske biblioteksjefen Jeppe Bjørn, som i gårsdagens utgave av Berlingske Tidende skrev at «det er bizart, at danske biblioteker ikke bruger alle kræfterne på at fremme læsningen».

Her på bloggen skriv vi blant anna om desse tema: Lesing / Møteplass

PS: Følg bloggen via epost, saman med p.t. 747 andre: Gå til kolonna til høgre og skriv inn e-postadressa di.

 

One Trackback to “Møteplass eller formidling, utlån og lesing?”

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: