1630 km felles grense og praktisk talt same språk, men …

… likevel kjem denne nye svenske dokumentaren om noko av det mest ikoniske av svensk humor – og alvor! – først til å dukke opp på norske skjermar om ??? år. Og aldri på ein norsk kino. Dette er ein filmatisk og kulturhistorisk tankekross av tredje grad, som gjeld mange andre nordiske kulturuttrykk: For nokre år sidan ville han i alle fall vore å få kjøpt her i landet på DVD eller Blueray, men den «kanalen» er jo snart vekk. Og NRK vil synst det blir for smalt i høve til prisen, og Netflix, HBO osv. synst det er verkeleg dårleg butikk. – Gløym det! Det kjem jo så mykje underhaldande frå USA.

Må vedgå at eg er blodfan av HasseåTage sidan 1963. Melde meg på Kvitt eller dobbelt med Lindeman-sketsjar, men fekk avslag og trøystebrev frå Knut Bjørnsen om at «lykke til med hobbyen din». Men eg skreiv dette i Klassekampen i 2001.

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: