Fritt for feite fontar

Biblioteka skal også formidle nyheiter, derfor har dei aviser og maskiner med nettilgang. Men særleg nettaviser får større og større overskrifter, og klikkoptimeringa slår om seg.

Då kan nyheitsnettstaden Filter – filternyheter.no – vere noko å prøve. Har de til dømes fått spørsmål frå folk med tydeleg virusangst? Filternyheter har ein balansert artikkel med tittelen «Coronaviruset: Derfor trenger du ikke miste nattesøvnen».

Og dei skriv om saker dei færraste bruker spalteplass på, som til dømes … «Les dommene: Derfor er dette «hatefulle ytringer», ifølge Høyesterett

Filternyheter seier om seg sjølv at dei skal vere ei «fri og uavhengig nettavis» og «har ikke bindinger til noen organisasjon eller politisk bevegelse, og Filters redaktører har ingen redaksjonelle føringer fra annonsører eller eiere.» Dei finaniserer seg ved hjelp av «Filter Partner. En kommersiell nettavis med nyttige og interessante reklameartikler.» Originalt.

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: