Bibliotek-renovering på OsloMet får «Deichman-effekt»

Studentdominans på Deichman i april 22

Bibliotekdirektøren og leiaren for studentparlamentet ved OsloMet har i dag eit innlegg på Khrono: Å investere i bibliotekene er å investere i studentene. Her seier dei blant anna:

«Biblioteket skal være et innbydende og inspirerende sted hvor man har lyst til å være, alene eller sammen. Her har kanskje universitetsbibliotekene noe å lære av folkebibliotekene? 

Kunnskapsformidling er noe mer enn å sørge for tilgang til kunnskapen. Det holder ikke å stappe hyllene fulle av bøker. De fysiske samlingene må kurateres og formidles. Med oppgraderte lokaler håper vi på en «Deichman-effekt» med stor økning i besøk og bruk, og besøkstallene for de første ukene etter oppgraderingen tyder på at vi har lykkes. Studentene strømmer til!»

For to år sidan, då Deichman i Bjørvika slog gjennom, spurde vi her på bloggen: Deichman, det nye universitetsbiblioteket i Oslo? For dominerte studentane verkeleg. Og frå OsloMet signaliserte dei på Twitter: «Universitetsbiblioteket ved @OsloMet har masse ledige studieplasser, og vi blir veldig glade når studentene ønsker å sitte hos oss».

No har dei snudd trenden. Og gjennomsnittalderen på Deichman vil vel gå litt opp, utan at det er noko problem.

Leave a Reply