… det politiska spelet i bakgrunden

Bloggen besøkte redaksjonen i Gamla stan i Stockholm i 2009

Bloggen besøkte redaksjonen i Gamla stan i Stockholm i 2009

Vi har nevnt dem før, men det skader ikke med en reprise: Den svenske uavhengige og ikke-kommersielle (finansiert ved abonnementsavgift, ikke reklame eller aksjer) nyhetstjenesten/ nettavisa/tidsskriftet/databasen politiken.se likner til forveksling en offentlig bibliotektjeneste for framtida. Ja, folkens, denne nisja er ledig i Norge.Fra egenomtalen deres: «Vi skriver om inrikespolitik och de tryckta källorna har företräde framför de muntliga. De politiska sakfrågorna sätts i förgrunden och det politiska spelet i bakgrunden. Till detta vill vi lägga vi en samhällsanalys med akademisk anknytning. Utgivningen av samhällsvetenskaplig litteratur ska bevakas så heltäckande som möjligt. Den beskrivande och analyserande journalistiken ska kompletteras med en granskande och undersökande journalistik som ger konkretion».

Og: «Tidningen och artikeldatabasen vill binda ihop den samhällsvetenskapliga bokutgivningen och forskningen med den politiska offentligheten».

De har også noe de kaller forskningen.se: «I samarbete med sju samhällsvetenskapliga tidskrifttsredaktioner återpublicerar vi vetenskapliga artiklar och recensioner. Här publicerar vi också uppsatsabstract och länkar till uppsatserna i fulltext».

I tillegg fins sosialtjänsten.info, «en startsida med genvägar på det sociala fältet».

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: