Ytringsfrihet og bibliotek: IFLA revitaliserer FAIFE med ny nettverksgruppe

IFLA melder i dag om oppretting av ei liste og et nettverk «for everyone interested in Freedom of Access to Information and Freedom of Expression in library and information work».

FAIFE var en stor og god satsing i den internasjonale bibliotekorganisasjonen på slutten av 1990-tallet, med ikke bare egen styringsgruppe, men også kontor i København. Dette ble imidlertid nedlagt i 2006 og restene av virksomheten overført til IFLAs hovedkvarter i Haag.

I 2010 kom kontorets/gruppas foreløpig siste World Report om tilstandene verda rundt (men først da ble den nettbasert, sammen med utgavene fra 2001 og framover; disse var fram til da ironisk nok bare tilgjengelig i bokform og for en relativt høy pris).

En «klippe» i FAIFEs virksomhet har i mange år vært, og er fortsatt, briten Stuart Hamilton, som i tilknytning til virksomheten også bidro med en viktig Phd i 2004: To what extent can libraries ensure free, equal and unhampered access to Internet-accessible information resources from a global perspective?

 

Det nye nettverket skal blant annet bidra med innspill og debatt til FAIFEs rådgivende komité og prosjekter FAIFE står bak eller deltar i. Her er det all grunn til å melde seg på.

One Comment to “Ytringsfrihet og bibliotek: IFLA revitaliserer FAIFE med ny nettverksgruppe”

  1. Og for dem som syns en hel doktoravhandling på engelsk er et litt heftig startpunkt, så kan muligens denne artikkelen (på norsk) være en mykere start på temaet:

    Click to access lang.pdf

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: