Norske avislesere fortjener bedre (R)

Ja, det blir reprise på reprisene å blogge om blindsoner eller ikke-saker i norsk presse. Pål Steigan skriver i dag om BRICS 2018 – et viktig møte du ikke hører om. Og det stemmer: Et søk på «BRICS» i Atekst for juli 2018 viser:

10 artikler, der to fins i Klassekampen og én hver i Morgenbladet og Vårt land. Aviser som ganske få av oss leser. Seks av artiklene er NTB-meldinger, men som ingen aviser har benytta seg av (å være journalist i NTB må være Snarveien Til Total Utbrenthet).

Et søk på NRK TV gir 3 treff, det nyeste i september i fjor, og da om en «Fargerik forestilling på BRICS-møtet» med faner og flagg og smilende kinesiske barn, men ingenting annet.

BRICS er bare ett eksempel på hva som faller utafor i hovedstrømsmedia i Norge, jamfør tidligere blogginnlegg.

Hva med et temamøte i biblioteket om internasjonal økonomi, medregna BRICS? Eller i alle fall ei bok- og/eller nettutstilling?

Antakelig er det ikke stort bedre i danske aviser, men danske bibliotek kan i alle fall støtte seg på sin nasjonale digitale bibliotektjeneste Faktalink.dk. Men den fyldige BRICS-artikkelen deres burde vært oppdatert siden 2015.

Et PS til dem som om kort tid skal på World Library and Information Congress i Kuala Lumpur: Mandag 27. august skal det behandles en «proposal for a new IFLA SIG (som vi trur må stå for Special Interest Group) on Library publishing». Det er Session 152 klokka 11:45 – 13:30 i Conference Hall 3. God tur!

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: