Malmö tenker demokratibibliotek

likerPå Malmö stadsbibliotek har de flere blogger, blant annet Tydabloggen, som redigeres av Maria Andersson og som dekker «projekt/process- utveckling,  omvärldsbevakning, kompetensutveckling och partnerskap» (i Norge har vi ikke et godt ord for «omvärldsbevakning», og dermed tenker vi mindre systematisk på dette enn våre svenske venner). I mai skreiv Maria om det norske debattbiblioteket – og siterte og viste til herværende blogg. Sånt liker vi.

Undertegnede var på biblioteket i Malmö i 2010 og gjorde reportasje for Bibliotekforum nr. 3. Tittelen min var da «The Darling Library! Las Vegas eller Malmö?!» Da skulle «events» og «happenings» gjøre hele susen for biblioteket. Kanskje de har snudd litt på flisa etter at daværende biblioteksjef Elsebeth Tank fant seg annet arbeid.

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: