Opne data med Google

Når no Computerworld Norge skriv om at Google Dataset Search har avslutta betaperioden, vil truleg medvitet rundt Open Data auke for mange.

For å få ein idé om denne typen kunnskapskjelder, sjå oversikta til Digitaliseringsdirektoratet over norske dataset. Og ein grei omtale av den nye søkemotoren har dei på Stanford:

«Google Dataset Search is a fairly new project from Google that is intended to function kind of like Google Scholar, except for data. It’s a way for people to identify data resources, no matter where they live on the Web. Google Dataset Search searches the metadata for datasets available on the Web and then tells the user where the data live. It doesn’t actually aggregate any of the data itself. As Google puts it, Google Dataset Search is «a tool designed to make it easier for researchers to discover datasets that can help with their work».»

One Trackback to “Opne data med Google”

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: