Innkjøpsordningsproblemløysing

Skjermbilde 2020-05-29 11.32.35Det er fredag og lov å ikkje vere heilt seriøs (sjølv om mange meiner denne bloggen er det heile tida, altså useriøs). Men til saka: Det er eit problem at debattane om innkjøps- ordningane, om formidlinga av litteratur og kunnskap versus kakeformer og fiskestenger, ja, om heile innretninga på det moderne folkebiblioteket, sjeldan eller aldri blir grundige. Debattane blir berre korte blaff.

Som på baksida i Klassekampen i dag, der signaturen Hallup igjen gjer dette til lettbeint petit-stoff. Men ho eller han gjer det meir elegant enn vanleg:«Bibliotekene vil … ikke ha bøkene til en poet ingen har hørt om. De vil ha Playstation 4, Fifa og Call of Duty. De vil ha ungdommer som later som om de gjør lekser mellom hyllene. De vil ha arrangementer og mingling. De vil ha forfattere og psykologer som går på scenen for å skryte av hverandres refleksjoner om middelklassens samlivsproblemer. Litteraturen i sin reineste form derimot – nei takk! Så hvordan kan vi redde litteraturen samtidig som vi slutter å plage bibliotekene med bøker? Mitt ydmyke forslag er en ny innkjøpsordning: Innkjøpsordningen for kaffekopper med ny norsk skjønnlitteratur! Alle kafeer – fra Espresso House til din lokale kafé – skal naturligvis være pliktige å motta kaffekoppene».

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: