«Litt for keisamt»

Vi brukte dette biletet då vi «gravlagde» bokbåten Epos i juni. Det blir visst delvis sant

Ser blant anna i Bergensavisen at «bokbåten er reddet». Men utan at bok/bøker er nemnde anna enn i det tradisjonsrike «typenamnet» på skuta. Det heiter at det blir «ny drift med en litt annen modell enn tidligere». Og i kommentarfeltet på FB-gruppa til prosjektet svarer dei ikkje på spørsmålet om «hvorfor kunne det ikke være bibliotek?» (kl 17.35: Sjå kommentarfeltet).

Martin Årseth i Klassekampen i dag har «Eit lite hjartesukk: Han står ikkje opp att som bokbåt, men som «det flytande litteraturhuset på Vestlandet», som skal drive noko dei kallar «desentralisert kulturhusmodell». Bokbåt er kanskje litt for keisamt å selje inn når ein skal be om pengar».

Men han oppsummerer at det er «eit godt signal å vise at ein vil gå den ekstra mila for å halde på tilbodet ein argumenterte for». Einig!

PS: Då Klassekampen siterte Bergens Tidende på dette (noko vi finn her, for BT har høg betalingsmur) fekk dei ein feil på kjøpet: Det heiter at i tillegg til dei 27 kommunane har prosjektet fått støtte frå Fritt ord, «Bibliotekarforbundet og Norsk biblioteksentral» (!). Vi vil gjette på at det handlar om Norsk Bibliotekforening (kl 17.35: Feil! Korrigering av Thomas Brevik i kommentarfeltet). Men poenget er: Så ofte som vi ser slike feil i pressa om bibliotekfeltet, korleis kan vi stole på dei når det gjeld andre område som verken folk flest eller journalistar veit lite om? Til dømes om ulike nye, eksotiske mutantar som blømer i bakhagane våre (trass i 20 grader minus og snø).

2 Comments to “«Litt for keisamt»”

  1. Hei. Det er jeg som er ansvarlig for facebooksiden, og jeg må bare beklage det sene svaret. Jeg hadde oversett spørsmålet fra Aud Gjersdal. Her er svaret jeg skrev i dag etter at jeg oppdaget saken på denne siden:

    «Hei og beklager seint svar. Jeg så ikke dette spørsmålet før i dag. Bokbåten som bibliotektjeneste ble lagt ned av Vestland fylkeskommune. Det vi nå prøver er å finne en mulighet til å skape et nytt tilbud som kan ta vare på det fantastiske med å formidle litteratur på små steder med et sjøgående tilbud. Det er ingen mulighet til å drive dette som et bibliotek lenger, derfor fokuserer vi på litteraturhusmodellen.»

    For å korrigere litt. Det er ikke Norsk bibliotekforening som har støttet det flytende litteraturhuset, men derimot Biblioteksentralen A/L. Tjenesten har i tillegg til støtte fra Fritt Ord og Bibliotekarforbundet også fått støtte fra Norsk Forleggerforening.

    Vennlig hilsen

    Thomas Brevik

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: