Slutt på Facebook

Slik fekk vi i ettermiddag vite at nokon er blitt fornærma og rapportert ting frå bloggen som vi har delt på bloggens Facebookside. Dei som anten ikkje blir krenkte, eller som toler det, kan i staden tinge nyheitsbrevet vårt, på linje med p.t. 828 andre. Sjå her nede til høgre >>

6 Responses to “Slutt på Facebook”

  1. Der har vi hele grunnproblemet med Facebook, twitter og instagram. Man kan bruke rapporteringsfunksjonen som et våpen mot meningsmotstandere. Dette kan ikke løses så lenge FB et al er privateide multinasjonale selskaper. Med mindre det blir offentlig kontroll over sosiale medier, som nok ikke er ønskelig, vil dette være et vedvarende problem. Derfor er det så viktig å se på alternativene. Jeg må innrømme at jeg ønsker meg tilbake til fellestenkning og solidarisk samråd hvor bibliotekene blir enige om en fri og åpen platform som de kan bruke og kontrollere selv. Selvsagt kan man videreformidle ting på sosiale medier, men dagen da et folkebibliotek blir utestengt/rapportert på FB pga et kontroversielt program er nok ikke langt unna. Da blir det utrolig viktig å ha andre kanaler vi kontrollerer selv, inkludert å ikke legge kontrollen i “snille” firma som Bibliotenes IT-senter og Biblioteksystemer. Dette bør bil et tema på alle nivå i biblioteknorge

Trackbacks

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: